CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

„Poradna v kostce“ v loňském roce

Již šestý rok mohou občané Krásné Lípy i okolních měst a obcí využívat „Poradnu v kostce“, která poskytuje Odborné sociální poradenství jako registrovanou sociální službu. Sociální služba je určena osobám starším 15ti let nacházejících se v krizové situaci, kterou nejsou schopny řešit vlastními silami a prostředky, dále obětem trestné činnosti, osobám žijícím v sociálně vyloučených lokalitách a příslušníkům etnické menšiny.

Pokud budeme činnost poradny zpětně hodnotit, tak v roce 2015 se na poradnu obrátilo celkem 107 klientů a proběhlo 169 konzultací. Přesto, že v loňském roce přetrvával o poradenskou činnost zájem u občanů z okolních měst a obcí, nejvíce zájemců o službu bylo z Krásné Lípy, celkem 60, 13 klientů pak bylo z Varnsdorfu, 10 z Rumburku a 24 z dalších obcí Šluknovského výběžku. Převažujícím problémem byla a stále je finanční situace občanů, zejména jejich zadlužení, kdy řeší problémy s exekutory a s oddlužením formou insolvenčního řízení. Stále více občanů se na poradnu obrací s rodinnými problémy, zejména v případě rozvodů a sporů o majetek. Zvýšil se počet klientů řešících pracovně-právní spory související s ukončením pracovního poměru či nevyplacením mzdy.

Zajímavou kauzou, kterou poradce s klientem řešili, byl případ rozvedeného otce dvou synů. Díky tomu, že ne svou vinou přišel o práci, nemohl pravidelně platit výživné, a došlo až na exekuci. Exekutor však účelově, aby navýšil svou odměnu, vyčíslil dlužnou částku tak, že do dluhu na výživné započítal i období 5 let dopředu. Částka, kterou vymáhal, tak přesáhla půl miliónu korun. Přes různá odvolání a dopisy exekutorovi dospěla věc až ke stížnosti na exekutorskou komoru. Na výsledek šetření se čeká.     

Tak jako dosud, i v letošním roce je možno bezplatně využít sociální službu Odborného sociálního poradenství, kterou „Porada v kostce“ poskytuje.

Konzultační hodiny poradny :

Pondělí   10.00 – 17.30    (15.00 – 17.00 bez objednání)

Úterý      07.30 – 15.00      

Středa     07.30 – 15.00    (13.00 –15.00 bez objednání) 

Poradna nadále spolupracuje s JUDr. Zbyňkem Pražákem, který poskytuje bezplatné občansko- právní poradenství každé první a třetí pondělí v měsíci, kromě prázdninového období.

Na konzultace je vhodné se objednat telefonicky na číslech 412 354 839, mobil 777 925 302, nebo elektronicky na e-mailové adrese hanzlicek@komunitnicentrum.com

Sociální službu Odborného sociálního poradenství finančně podpořil Ústecký kraj.

(JUDr. Miloš Hanzlíček)


27.4.2016


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Občasný slabý déšť

Teplota: 5,1°C
Zdánlivá teplota: 2,8°C
Vítr: 3,6 km/h
Nárazy: 13 km/h
Směr větru: JJZ
Srážky: 0,9 mm/h
Vlhkost: 86%
Tlak: 1005,1 hPa

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Mobilní aplikace Artur

Odkazy