CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

T-klub a Amari klub lákají více dětí a mládeže

V T-klubu i Amari klubu je poskytována registrovaná sociální služba, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Služba je určena dětem, mladistvým a dospělým ve věku 6-26 let, kteří zažívají nějakou nepříznivou životní situaci, nejsou nebo nemohou být zapojeni do standardních volnočasových aktivit, nebo jsou ohrožení sociálním vyloučením. Loňský rok se v nízkoprahovém zařízení nesl ve znamení pozitivních změn. V průběhu roku se nám podařilo sestavit stabilní pracovní tým, který umožnil bezproblémový chod služby. Máme otevřeno pět dní v týdnu, v T-klubu navíc také v sobotu. Na plno se také rozjel provoz nízkoprahového klubu Amari, který je určen dětem ve věku 6-11 let. Klub je každý den plný dětí, které se tu mohou připravit do školy, účastní se doučování a pak také různých zajímavých činností jako vaření, pečení nebo tvoření. Mohou zde trávit volný čas a také se poradit o věcech, které je trápí.

V T-klubu, který navštěvují mladí lidé ve věku 12-26 let se také zvýšil počet klientů a to z 56 na 95, tedy o více než 40%. K běžnému programu jsme každý měsíc realizovali jedno z preventivních témat, které reagovalo na aktuální potřeby návštěvníků.

Mezi nejvýznamnější akce roku 2016 patřila přednáška o závislostech a drogách, kterou nám připravili pracovníci kontaktního centra v Rumburku, dále pak exkurze do hasičské stanice v Rybništi, nebo prázdninové přenocování v T-klubu.

S oběma kluby je spojen také taneční soubor Lila Rosa. Do něho bylo zapojeno 17 dětí. Taneční soubor se zúčastnil 7 festivalů, kde předvedl to, co v předchozích měsících natrénoval. V Lovosicích dokonce bojoval o první místo, nakonec se umístil na druhém místě, stejně tak jako na Romském tanečním minifestivalu, který jsme uspořádali v Krásné Lípě my.

Ke konci roku 2016 jsme začali studentům a mladým dospělým nabízet retrostipendia. O ty projevilo zájem 19 studentů a jejich rodin. Všichni splňují daná pravidla. A tak od roku 2017 budou tito studenti při studiu podpoření jak finančně, tak poradenstvím.

Rádi bychom poděkovali všem našim pracovníkům a spolupracovníkům, kteří se podíleli na provozu našich klubů a posunuli je dál.

(Mgr. Adéla Galbavá, sociální pracovnice NDZM, Kostka Krásná Lípa)


15.2.2017


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Občasný slabý déšť

Teplota: 5,7°C
Zdánlivá teplota: 3,3°C
Vítr: 4,7 km/h
Nárazy: 18 km/h
Směr větru: ZJZ
Srážky: 0,1 mm/h
Vlhkost: 79%
Tlak: 1007 hPa
UV Index: 1

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Mobilní aplikace Artur

Odkazy